Imhotep, architect - geneesheer
Imhotep, architect – geneesheer

Naast haar indrukwekkende cultuur heeft het Oude Egypte in haar geschiedenis ook de kiem gelegd voor onze huidige gezondheidszorg. In de ‘Per – Ankh’ – ‘Huizen van Leven,’ de afdelingen in de tempels van weleer werden diagnoses gesteld, medicijnen ontwikkeld, operaties uitgevoerd en de zieken verpleegd.

De diepe religieuze, spirituele en magische verbinding met het Universum was de bron voor kennis en healing welke werd geïntegreerd in het dagelijks leven van ziekten en gezondheid.

Deze door het House of Life zorgvuldig samengestelde cultuurreis door Egypte brengt ons in contact met de gezondheidszorg in het oude Egypte.We doen dit door de bijzondere plekken en tempels te bezoeken die met dit onderwerp te maken hebben en maken kennis hoe de oude Egyptenaren konden beschikken over een vergaande kennis van het fysieke lichaam en medische handelingen toepasten die tot op de dag van vandaag nog steeds door medici worden gebruikt om een diagnose te stellen.

Informatie op de gevonden papyrussen laten zien dat onderzoek en diagnose stellen bekend waren nog voor de Grieken ons deze wijsheid leerden. Een cultuurreis zeer aanbevolen voor medisch geïnteresseerden. 

Reis begeleiding:

De reis zal naast mij ook begeleidt worden door Dr. Pauline Cutting en Dr. Ben Alofs. Zij zullen in Abydos een informatief programma verzorgen over de medische gezondheidszorg in het oude Egypte.

Programma Medicine in Ancient Egypt

Dag 1: Aankomst in Cairo.

Dag 2: Bezoek aan het museum van Cairo. In de avond bezoeken we de beroemdste oosterse bazaar Ghan EL-Chalili en de Al-Hussein moskee.

Dag 3: We bezoeken de grote piramide van Gizeh en de Sfinx. In de middag bezoeken we Sakkara, het museum van Imhotep en de steppiramide van Djoser. We reizen door naar El Minja.

Dag 4: Per boot gaan we over de Nijl naar de oostelijk gelegen bergen waar we de tomben van Beni-Hassan kunnen vinden met diverse soorten afbeeldingen op het gebied van sport, yoga, kunst en muziekvormen.

Dag 5: We op weg naar Aschmoenihien, het land van Thoth en de begraafplaats Toena El Djebel. We reizen door naar Abydos.

Dag 6 – 7:Tijdens ons verblijf in Abydos bezoeken we de de tempel van Sety I en het House of Life in de tempel.

Door Dr. Pauline Cutting en Dr. Ben Alofs worden middels presentaties uitgebreid informatie gegeven over de geneeskunde in het oude Egypte.

We bezoeken de tempel van Ramsess II en zo mogelijk Um El Ga’ab, de graven van de koningen uit de eerste drie dynastieën.

Dag 8: We bezoeken de tempel van Dendera gewijd aan de Godin Hathor.We vervolgen onze weg naar Luxor.

Dag 9 -10: We bezoeken deVallei der Koningen en de tempel van Hatsjepsoet.We bezoeken een papyrus- en beeldenatelier. We bezoeken de indrukwekkende tempel van Karnak met een speciaal bezoek aan de kapel van Seghmet. In het oude Egypte een zeer belangrijke godin in de geneeskunde.We vervolgen de dag met een bezoek aan de tempel van Luxor en het museum voor mummificatie.

Dag 11- 12: Op weg naar Aswan bezoeken we de temple van Horus in Edfu. In Aswan bezoeken we de tempel van gewijd aan de God Khnum op Elephantine eiland en de tempel van Philae gewijd aan de Godin Isis.

Dag 13 – 14 – 15: Op weg naar Abydos bezoeken we de tempel van Komombo.Tijdens het verblijf in Abydos bezoeken we het Osirion. In de vroege ochtend vertrekken we naar het vliegveld van Luxor om met een tussenlanding in Cairo naar Amsterdam te vliegen.

Kosten Medicine in Ancient Egypt 

De kosten voor de Hathor Medicine in Ancient Egypt reis bedraagt  € 4500,- exclusief vliegticket.

In de prijs zijn inbegrepen overnachtingen in drie- en viersterren hotels, ontbijt en de warme maaltijden, rondleidingen de medische  presentaties.

Het visum en de tickets voor het bezoeken van de tempels en musea zijn voor eigen rekening, evenals een reis- en annuleringsverzekering.

Toeslag eigen kamer € 210, – . De reis gaat door bij een deelname van vier personen.   

Wijzingen voorbehouden. Voor een inschrijfformulier stuur svp een contactformulier.