Je bent geboeid door de cultuur van het Oude Egypte en dit land heeft een bijzondere plek in je hart ingenomen. We heten je van harte welkom in ons Hotel Healingcentrum House of Life. Daarnaast is het doel van je komst het ondergaan een zandhealing kuur  in de woestijn van Abydos omdat je fysieke lichaam deze aandacht nodig heeft.

In de namiddag zullen we met je naar de woestijn van Abydos gaan waar je lichaam voor korte tijd in het warme woestijnzand wordt begraven. De specifieke samenstelling van de mineralen in het zand en de warmte zorgen voor een bijzondere uitwerking in je fysieke lichaam waardoor veel afvalstoffen vrij komen en afgevoerd worden maar ook spiritueel wordt deze behandeling als zeer bijzonder ervaren. De kuurreis duurt 14 dagen en bestaat uit vijf tot zeven zand healing behandelingen.

 

Wil je graag veertien dagen komen dan zorgen wij dat je van het vliegveld van Luxor wordt opgehaald en ook weer wordt teruggebracht.

Gedurende de zandhealingen wordt je intensief begeleid door Yvon/Aset en Horus en medewerkers. Naast de zandhealingen bestaat deze kuurreis uit kruidenbehandelingen, healingen, voetbaden en massages met de pure etherische oliën uit het oude Egypte en gesprekken om het fysieke en het spirituele proces te ondersteunen.   

Naast de zandhellingen bezoek je tijdens deze veertien dagen veelvuldig de tempel van Sety I en haar omgeving. Ook brengen we een bezoek aan de tempel van Hathor in Dendera en het naburige stadje El Balyana.

Uitgebreide beschrijving van een zandhealing kuur: 

Zand healingen zijn begravingen in het warme woestijnzand en is een healing methode die stamt uit lang vervlogen oude Egyptische tijden. De persoon wordt horizontaal begraven en geheel bedekt met het door de zon opgewarmde woestijn zand, alleen het hoofd blijft vrij. Het kan alleen gedaan worden met woestijn zand van een bepaalde samenstelling. Dit zand vind je o.a. in Abydos maar ook in andere woestijngebieden in Egypte.

Zandhealingen kunnen alleen gegeven worden in de maanden juni – juli en augustus omdat dan de zon op ‘n sterks is en het zand tot in de diepte verwarmd wordt.

De zandhealing is vooral een oude remedie tegen lichamelijke klachten op het gebied van spierklachten, artrose, reumatische aandoeningen en overgewicht. Daarnaast heeft het een hele mooie bijkomstigheid dat het een zeer bijzonder individueel spiritueel proces in gang zet want begraven worden in het zand is al een belevenis op zich met een krachtige uitwerking op de diepere lagen van onze psyche en de spirit van de mens.

Het tijdelijk niet kunnen bewegen van je ledematen, je omhult voelen door het warme zand kunnen lichamelijke sensaties en innerlijke beelden oproepen. Deze beelden staan altijd in verbinding met individuele thema’s. Om die reden zijn we altijd in de buurt, al is het alleen al om een vervelende vlieg weg te jagen, een gezicht te deppen en een lied te zingen om af te leiden. Anderzijds zijn we er om te ondersteunen, naar ervaringen te luisteren en zitten we soms met pen en papier naast de persoon om de bijzondere beelden en ervaringen vast te leggen op papier.

Men ligt 45 tot 60 minuten in het zand. Als men uit het zand wordt gehaald krijgt de persoon in kwestie direct een jallabija aan en krijgt het een deken om, om niet af te koelen. Enkele koppen warme kruidenthee zorgen ervoor dat het lichaamssysteem afvalstoffen kan afvoeren. In het zand zijn de sporen te vinden van het vocht wat aan het lichaam is onttrokken.

Een zandhealing is hard werken voor het fysieke en spirituele lichaam. Niet zelden voelen mensen zich erg vermoeid als ze uit het zand komen. Als de eerste vermoeidheid voorbij is en minstens drie koppen kruidenthee zijn gedronken gaan we op weg naar huis en wordt er gedoucht en is er vaak behoefte om te rusten. Het ligt aan de fysieke conditie hoe dit wordt ervaren.

Na het douchen en de rust is de algemene ervaring dat men zich lichamelijk ‘moe’ voelt en tegelijkertijd geestelijk wakker.

Een zandhealing kuur bestaat uit het drie keer ondergaan van de behandeling, een dag rust met daarop volgend nog eens twee tot vier zandhealingen. Daarnaast wordt het fysieke lichaam gedurende een zandhealing kuur ondersteunt door Egyptische voetbaden, healingen, gesprekken en lichaamsmassages.

Wat een zandhealing in de woestijn van Abydos zo bijzonder maakt is dat we het voorrecht hebben dit te doen in de nabijheid van de graven van de koningen uit de eerste drie dynastieën. Abydos is een zeer oude krachtplek die in het oude Egypte verkozen werd als de plek waar Osiris werd vereerd en men begreep dat het een sterrenpoort is, een plek waar Hemelse en Aarde krachten samenkomen.

Kosten tweeweekse Hathor Health Sand Treatments 2018:  

De kosten voor de Hathor Health Sand Treatments verblijf zijn €3000, – op basis van een éénpersoonskamer in het Hotel House of Life – all inn verblijf en het gehele healing programma in het Healing centre House of Life.

Wijzigingen voorbehouden.  

Wijzigingen voor behouden. Voor een inschrijfformulier stuur svp een contactformulier.