Het House of Life is een hotel accommodatie in Abydos, Egypte waar u in de gelegenheid bent om boeiende en interresante mensen te ontmoeten. U bent van harte welkom om in ons hotel of in één van onze drie comfortabele appartementen te overnachten of voor langere tijd te verblijven. U kunt bij ons terecht voor een zakelijk verblijf, een archeologische missie, een ontspannend verblijf,  een healingverblijf of retraite, een opleidingsverblijf of om andere redenen. 

U bent welkom om van dichtbij kennis te maken met de architectuur van het oude Egypte, haar cultuur en samenleving. Regelmatig organiseren wij informatiebijeenkomsten zodat u van tevoren kennis met ons kunt maken. Op onze Facebookpagina verwijzen we naar interessante archeologische artikelen en  andere gerelateerde informatie. Bent u actief op social media en wilt u na uw verblijf in het House of Life graag met ons en andere House of Life gasten verbonden blijven, dan bent u van harte welkom om lid te worden van onze besloten House of Life facebookgroep.  

Een verblijf in het House of Life raakt velen vaak in hun hart. Zo ook gast en schrijver Ashraf Ezzat die het House of Life verraste met een prachtige promotiefilm. We nodigen u van harte uit om deze korte promotiefilm te bekijken. 

Abydos en de Tempel van Sety I

Hotel House of Life ligt heel uniek op steenworp afstand van één van de meest bijzondere en intrigerende tempels uit het oude Egypte, de tempel gewijd aan Osiris. Gebouwd in de 19de dynastie door Farao Sety I en door zijn zoon Farao Ramses II voltooid. In de verering van de Osiris cultus was Abydos één van de belangrijkste pelgrimage plekken van Egypte. Een pelgrimage die elke Egyptenaar eens in zijn of haar leven hoopte te volbrengen. Wie kon liet zich begraven in Abydos of liet er een gedenksteen, een stela plaatsen. Um el Qa’ab met de graven van de farao’s uit de eerste drie dynastieën, de woestijn met haar talloze nog onontdekte graven, restanten van piramides en tempels, Khum el Sultaan, Shunet el Zebib, de tempel van Sety I en de tempel van Ramses II ademen een rijke historie uit die een bezoek aan Abydos geschiedkundig heel interessant maken.

Tempel van Sety I gewijd aan de God Osiris
Tempel van Sety I gewijd aan de God Osiris

Um el Qa’ab de graven van de Farao’s uit de eerste drie dynastieën.  

De inclosure Shunet el Zebib

De inclosure Khum el Sultaan