Beste vrienden van Hathor Healing Reizen, het House of Life en Foundation House of Life,

Het is al enige tijd geleden dat de laatste nieuwsbrief is verschenen. De reden voor deze stilte komt omdat er achter de schermen aan de nieuwe House of Life website wordt gewerkt. We hadden gehoopt deze nu al te kunnen presenteren maar de geheel nieuwe structuur van de website vraagt om veel aanpassingen en herschrijvingen van de teksten. Omdat we dringend iets mee willen delen hebben we besloten deze nieuwsbrief toch nog op de oude House of Life website te plaatsen.

Wat we graag met jullie willen delen is het volgende.

Zoals velen van jullie weten is in 2010 in Nederland de onafhankelijke stichting Foundation House of Life Abydos opgericht met als doel sociaal culturele projecten in het dorp Abydos te realiseren. Daarmee ondersteunt zij in actieve zin het Hotel Healing centre House of Life in haar doelstelling om voor het dorp Abydos van betekenis te willen zijn.

Sinds 2010 financiert de Foundation jaarlijks het onderwijsproject en heeft het in de afgelopen jaren diverse persoonlijke hulpverleningsprojecten ten bate van de inwoners van Abydos ondersteund. In 2013 is zelfs door toedoen van de Foundation de kleuterschool van Abydos voltooid. 

Het Foundation onderwijsproject houdt in dat dertig kinderen uit arme families ondersteunt worden in alles wat zij nodig hebben gedurende het schooljaar zoals het schooluniform, sportkleding, vrije tijdskleding en leermateriaal. 

De Foundation probeert via donateurs en jaarlijkse activiteiten dit project te financieren. Zeven jaar lang is dit gedaan door in Nederland in juni De Week van Abydos te organiseren. Een week lang activiteiten, lezingen en workshops waaraan de bezoeker kon deelnemen op basis van een vrije gift. 

Na zeven jaar willen we graag een nieuwe koers gaan varen. We zouden heel graag vaste donateurs willen werven die maandelijks of per kwartaal of eens per jaar een bedrag willen doneren zodat we weten over welk bedrag we kunnen beschikken en er zelfs ook andere wensen gerealiseerd kunnen worden. Al jaren staat namelijk op het wenslijstje om tijdens de zomerweken in Abydos zelf De kinderweek van Abydos te organiseren!!! Niet een activiteitenweek om geld in te zamelen maar een activiteitenweek om de kinderen van Abydos kennis te laten maken met muziek – dans en theater omdat het prachtige en Universele mediums zijn die de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen stimuleren en ondersteunen. Het geeft kinderen de kans om goede en nieuwe ervaringen over zichzelf en met elkaar op te doen. Dit laatste is wellicht nu nog te vroeg maar wie niet wenst zal niet wagen en wie niet waagt zal nooit winnen!

Om het onderwijs project in september te kunnen bekostigen is € 3000, – nodig. Op dit moment hebben wij dankzij een aantal vaste donateurs al de beschikking over bijna € 1000, – . We zijn daar heel blij mee! Gaat u ons ook helpen zodat we Samen het onderwijsproject 2017 – 2018 kunnen financieren? Dit zou geweldig zijn!!

U kunt eenvoudig en snel aangeven dat u onze donateur wilt worden en kunt u nu al uw gift doneren. Onze hartelijke dank!! 

We willen graag iets terug doen voor u als donateur!

Graag willen wij dan als Foundation iets voor u als donateur terug doen en bieden we onze donateurs een speciale verwendag aan. Deze donateurs verwendag wordt georganiseerd op zaterdag 24 juni in de natuurtuin van Sjef en Yvon Taken in het Gelderse Ruurlo. Dus heeft u ons ooit ondersteund en wilt u dit in de toekomst graag blijven doen, dan bent u van harte welkom om elkaar op zaterdag 24 juni vanaf 11:00 u in de natuurtuin van de familie Taken ( weer ) te ontmoeten en uzelf te laten verwennen.  

Afscheid van Miryam Droop en Ineke van Sterkenburg.

De donateurs verwendag zal tevens de laatste activiteit zijn voor Miryam en Ineke als Foundation bestuursleden. Tijdens de verwendag zullen we afscheid van hen nemen. Sinds de oprichting van de Foundation in 2010 zijn zij betrokken geweest om de doelstellingen van de Foundation te realiseren. Samen hebben we dit met met hart en ziel en vol liefde voor het House of Life en het dorp Abydos gedaan en is de regenboogbrug tussen Nederland en Egypte tot stand gekomen. 

Het Foundation bestuur, Egypte Mohammed Abdelmotagally, Nederland: Miryam Droop, Ineke van Sterkenburg, Yvon Taken

Nieuwsbrief 7 juni 2016 

Beste vrienden en vriendinnen van het Hotel Healing centre House of Life Abydos – Hathor Healing Reizen – Foundation House of Life,

De zomer dient zich aan, de natuur staat in volle bloei. Er ligt een inspirerend half jaar achter ons waarin de twee opleidingsreizen Ancient Egyptian Healing I – II – III in januari en april en de reis “ In de voetsporen van de oude Egyptenaren” in maart j.l. voor bijzondere ervaringen hebben gezorgd. Steeds maar weer blijkt hoe diep Egypte met haar prachtige tempels en krachtplekken onze ziel kan raken en een proces in gang zet die uniek te noemen is. Dat het verblijf in het House of Life daar ook aan heeft bijgedragen is een fijne gedachte.

Ancien Egyptian Healing I – II – III

De opleiding Ancient Egyptian Healing wordt de komende tijd ieder seizoen aangeboden en staat onder leiding van Horus en Yvon/Aset. Heb je vragen of interesse om een interessant en uniek spiritueel ontwikkelingsproces in te gaan die jou opleidt tot healer of wil je de opleiding doen voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, neem dan contact op met Yvon. info@hathorreizen.info

De volgende twee opleidingsreizen in 2016 staan gepland van 23 juli t/m/ 13 augustus en 9 t/m 30 november.

In 2017 staan de opleidingsreizen gepland van 10 t/m 31 januari – 20 april t/m 11 mei – zomerweken 14 juli t/m 10 augustus – 9 t/m 30 november. ( voorlopige datums)

In de volgende reviews zijn de ervaringen van Annelies en Nicole opgenomen:

Review door Annelies:

‘Afgelopen Jan. 2016 ben ik met Yvon/Aset mee geweest naar Abydos voor de opleidingsreis Ancient Egyptian Healing course II. Het was héérlijk!

Er zijn eigenlijk geen goede woorden voor om uit te leggen wat je ervaart tijdens zo’n reis. Naast de vele dagen die wij hebben doorgebracht in het House of Life in Abydos – een heel mooi en fijn hotel en healing centrum, welke als een thuis voelt met alle lieve mensen die ons daar altijd met een warm Hart ontvangen – hebben wij diverse ancient sites bezocht waaronder b.v. Valley of te Kings, Tel El Amarna, het Land van Akhenaten, en nog veel meer bijzondere plaatsen, wat iedere keer een prachtige ervaring was.

De begeleiding van Yvon, echt een vrouw met een Gouden Hart en beide benen stevig op de grond, heb ik als zo heel liefdevol ervaren. Ieder moment dat ik geraakt werd of vragen had was zij er met een invoelend luisterend oor of met haar liefdevol en troostend Hart. Samen met Horus, een man met een Gouden Hart en een kennis die je niet veel tegen komt,begeleidde zij mij in mijn proces, en nog steeds. Ik heb dit als zeer verrijkend ervaren en voel me dankbaar dat wij op elkaars weg zijn gekomen. Ik voel dat ik meer in mijn eigen Kracht terug kom.

In Abydos; de Tempel van Seti, het duizenden jaar oude Osirion achter de Tempel….uren heb ik er doorgebracht…heilig…sereen…thuis…heerlijk.

Er zijn geen goede woorden om uit te drukken hoe alles voelt. Dit is iets wat ieder in het Hart ervaart. Ik voel me dankbaar dat ik in de gelegenheid mag zijn dit alles te ervaren.

Ik kijk uit naar onze volgende reis; deel 3 van de Ancient Egyptian Healing course….naar wat er dan op mijn weg mag gaan komen.

In ieder geval Yvon/Aset, Horus en alle lieve mensen van het House of Life in Abydos. Dat zit alvast goed!

Jullie zijn voor altijd in mijn Hart. Eén familie ♡ Nogmaals dank voor jullie allemaal; Yvon, Horus, Taher, Adam, Hamdey Mamdour en Tarek. Tot gauw! Veel liefs voor jullie ♡ Annelies’

Review door Nicole:

In april / mei j.l. heb ik deel I van de opleiding tot Ancient Egyptian Healer gevolg. Het is vooral een innerlijk proces, wat door iedereen anders ervaren zal worden. Het is voor mij een geweldige tijd in Abydos geweest. Vooral de liefdevolle ondersteuning van Horus en Aset hebben me diep geraakt. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik me liefdevol omhuld voelde, waardoor ik ruimte durfde te geven aan alles wat er op dat moment was. Ik voelde me volledig gezien en geaccepteerd. Ook het steeds weer in de tempel zijn, heeft me veel gebracht. Nu terug in Nederland voel ik, dat deze weken in Abydos heling hebben gebracht. Lieve groet, Nicole

Zandhealing & Retraite

De zomerweken komen eraan. De periode in het jaar waarin de zandhealingen kunnen worden gegeven. Een heel speciaal proces om te mogen begeleiden. Mensen die de afgelopen jaren een zandhealing hebben ondergaan weten hoe speciaal die ervaring is. De ka die bij ons fysieke lichaam hoort wordt letterlijk even aan de aarde toevertrouwd en zoals de aarde ons steeds weer laat zien, is haar transformerende kracht enorm. De Ba, ons Zielen Licht krijgt daardoor ruimte en kan letterlijk in kracht en Licht groeien…..

Review door Lettie Gerber:

Hathor Zandhealing kuur Abydos 2015 Lettie Gerber

Mijn leven heeft zich gekenmerkt door de zoektocht hoe mijn jeugdervaringen als domineesdochter en opgegroeid met strenge en dogmatische leefregels waar ik aan moest voldoen, te transformeren naar een leven van onafhankelijkheid en een leven zonder hel en verdoemenis. Een proces wat uiteindelijk leidde naar een leven als kunstenares en een reiki praktijk. Een intens proces van inmiddels al een heel leven.

Vorig jaar voelde ik dat ik naar Egypte “moest”. Zoals altijd word ik naar de juiste plaats geleid en kwam ik terecht op de website van Hathor Healing Reizen en het House of Life.

Daar las ik verschillende mogelijkheden, de zandhealingen spraken me wel aan! Dus boekte ik zo snel mogelijk, en het lukte allemaal. Ik kon half juli een zandhealingkuur ondergaan.

In Abydos aangekomen merkte ik dat de energie van Egypte, en Abydos “boven op me viel”. Het gegeven dat ik mijn hele leven al geen diepte had ik gezien, speelde me opeens parten. Het werd lastig om trappen te lopen, enz. enz. De eerste dag het prachtige hotel verkend: met een zwembad, een geweldige hotelaccommodatie met ook een healing afdeling en natuurlijk de eetzaal.

Ook de tweede en derde dag werden besteed aan acclimatiseren, reinigen en voetbaden, etc. De vierde dag gingen we naar de tempel. Ik werd geweldig ondersteund door Yvon en dat was ook wel nodig. Al die dagen en nachten waren er verhelderende dromen, gesprekken met Yvon en meditaties. Op de 5e dag volgde de eerste zandhealing. Er werd een kuil gegraven in de woestijn, en daar kon ik in. Zorgvuldig werd ik bedekt met zand, een paraplu boven m’n hoofd. Wat een ervaring.

Na 3 kwartier of een uur werd ik er weer uit geholpen, en dronk ik de reinigende thee. Kapot was ik !!! Gelukkig waren er genoeg helpende handen om me naar de auto te brengen. De volgende dag volgde dezelfde procedure; gelukkig ging dat allemaal al wat gemakkelijker. Ook weer veel slapen, en verhelderende dromen. De dag daarna weer geneeskrachtige baden, met oliën. Ook daarin gebeurde veel.

Tijdens de derde zandhealing kon ik mijn ka in het zand laten verdwijnen. Toen verscheen voor mijn geestesoog een piramide, waar ik in ging. Ik ging naar beneden, en kwam aan bij een rivier. Naar de overkant werd ik begeleid door een “zwarte hond”, bij nader inzien Anubis.

Zo leerde ik langzamerhand onderscheid maken tussen Ka en Ba. Soms kon ik die woorden niet meer horen, wat veel zegt over mijn weerstanden, die zeker ook te maken hebben met mijn godsdienstige opvoeding. Ook in meditaties hoorde ik soms hetzelfde als de gebeden die in de kerk werden uitgesproken, wat enorm veel weerstand bij mij opleverde. Daar afstand van nemen was en is soms best lastig.

Tijdens de vierde zandhealing ging ik weer verder op mijn reis in mij zelf. De beelden waren veelzeggend en bemoedigend, een weg met twee engelen aan mijn zijde die mij begeleidden. De volgende dag het lied “Moedig sla ik dus de ogen, naar het onbekende land”. Weer een christelijk lied, maar daar heb ik al geen moeite meer mee……

Vooral door Yvon/Aset werd geweldig goed voor me gezorgd. Iets wat ik heel mijn leven nog niet had ervaren, en vooral, had kunnen toelaten …….Inmiddels heb ik de Zevendaagse-cursus “ In de voetsporen van de oude Egyptenaren, hoe zij heelden en onderwezen” bij Yvon achter de rug, en daar hoorde ook een reis naar Egypte bij.

De Ba en de Ka

thumb_IMG_7903_1024De Ba en de Ka zijn voor de meeste mensen onbekende begrippen. Voor de oude Egyptenaren waren het  levende krachten en energieën, spirits die rondom en in de persoon leefden en de persoonlijkheid van iemand hier op aarde vormden. Dit tezamen met nog veel meer ‘spirits’ want elk orgaan of onderdeel van het fysieke lichaam putte volgens de oude Egyptenaren haar kracht uit en werd aangestuurd door een eigen spirit. Een mensbeeld11056621_893761367366664_6371723630879728757_n dat niet eenvoudig met onze westerse kijk op de ontwikkeling van de mens kan worden vergeleken omdat dan de essentie verloren gaat. Het House of Life is juist daarvoor opgericht om die oude unieke kennis te behouden, die essentie te bestuderen en  vast te leggen om het uit te dragen.

Het is o.a. deze kennis die Omm Sety aan Horus heeft doorgegeven en die hij op zijn beurt weer heeft doorgegeven aan Yvon/Aset. Dat Horus nog veel meer kennis in zich mee draagt die voor de toekomst  niet verloren mag gaan is duidelijk. De komende jaren hopen we deze kennis vast te leggen en uit te dragen in o.a. de opleiding Ancient Egyptian Healing. Daarmee wordt het Healing centre House of Life verder tot ontwikkeling gebracht. Met het gereed komen van het House of Life de volgende grote opdracht waaraan gewerkt gaat worden. 

Het komende reisprogramma:

Voor het komende half jaar staan twee nieuwe boeiende reizen op het programma, de vrouwenreis ‘Egypt, roots of the Goddess’ en de James Wanless Voyager Tarot Egypt reis.

‘Egypt, roots of the Goddess’ 13 t/m 26 oktober

‘Egypt, roots of the Goddess’ is een reis onder leiding van Yvon en dochter Madelinde. Het belooft een bijzondere reis te worden waarin we ons verdiepen in de kracht van het vrouwelijk principe…….niets is sterker dan de scheppende en vrouwelijke oerkracht.

Het oude Egypte is doordrongen van deze kennis en deze wijsheid. Het opnieuw in aanraking komen met de scheppende oerkracht in ons vrouwen zorgt voor veel creativiteit en opent vele nieuwe wegen in ons. Dit proces gaan we samen aan. We gaan begrijpen wat die oerkracht is, we gaan het voelen en geven het namen. We gaan begrijpen wat het echte zusterschap is en we gaan begrijpen hoe Isis en Nepthis dit ‘leefden’. We gaan vanuit de diepte begrijpen hoe kwetsbaar en tegelijkertijd onaantastbaar de scheppende kracht van vrouwen is. Ben jij erbij om dit samen met ons te beleven en te vieren klik dan snel op de volgende link om het reisprogramma te lezen:

“Egypt, roots of the Goddess”

‘De James Wanless Voyager Tarot Egypt reis’ 7 t/m 21 december

De James Wanless Voyager Tarot Egypt reis die James samen met Yvon onderneemt belooft een zeer inspirerende reis te worden. Dit kan niet anders met wereldcoach van formaat James Wanless en de diepe verbondenheid die Yvon heeft met het oude Egypte. Tijdens deze reis zullen James en Yvon geïnspireerd door ieders unieke achtergrond, de deelnemers meenemen naar de diepere lagen van ons bewustzijn. Lagen die verbonden zijn met oude kennis die we terug vinden in spirituele tradities als die van Egypte, Tibet, Noord en Zuid Amerika en India en de basis vormen van de Voyager Tarot deck.

JPEG Voyager Tour 2016 april 2016

Tijdens deze reis en tijdens het verblijf in het House of Life zal James in de vorm van sharings en masterclasses de deelnemer op uitnodigende wijze inspireren hoe de Voyager Tarot in het dagelijks leven te gebruiken en hoe we ons creatieve brein kunnen inzetten om te creëren. Hoe we onze handelingen in het dagelijkse leven zo kunnen inzetten dat ons leven afgestemd raakt op een leven dat we ons wensen en we willen leiden.

Yvon zal daarin haar kennis en verbinding met het oude Egypte inzetten waardoor een dieper begrip en een diepere verbinding met de Voyager Tarot en de Egyptische symbolieken die James in dit spel heeft gebruikt ontstaat en daarmee innerlijke poorten worden geopend. Wil je meer weten over deze reis klik dan op de volgende link: 

“James Wanless Voyager Tarot Egypt reis” 

Retraite verblijf “Non dualiteit in het oude Egypte” 20 t/m 29 oktober door Erica Rijnsburger en Henk van der Eng.

Met veel genoegen verwelkomen we Erica Rijnsburger en Henk van der Eng die in oktober in het House of Life de retraite ‘Non-dualiteit in het oude Egypte’ verzorgen. We wensen Erica en Henk een succesvolle retraite in Egypte en het House of Life toe. Alle informatie daarover vind je door op de volgende link te klikken:

“Non dualiteit in het oude Egypte”

Foundation House of Life:

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor zevende editie van De week van Abydos in Nederland in volle gang. De aanmeldingen om te verblijven in de natuurtuin van Sjef en Yvon Taken en de deelname aan de diverse workshops druppelen binnen. Dit alles ten bate van de foundation die daarmee voor het zevende jaar het foundation Abydos onderwijs project financiert.

We nodigen iedereen van harte uit om deze week te bezoeken. Zie daarvoor de volgende link: 

Programma Week van Abydos 2016

lp.aspx_-1024x430

Kun je deze week niet bezoeken maar zou je wel de foundation willen steunen, elke gift is meer dan welkom op bankrekening: Stichting Foundation House of Life Nederland

Rabobank: NL94RABO 0111398886 – BIC: RABONL2U

Namens de Foundation House of Life Abydos onze hartelijke dank!!  

Veiligheid in Egypte

Egypte voelt op dit moment stabiel en georganiseerd. Natuurlijk kampt het land nog met grote problemen. De dramatische terugloop van het toerisme heeft voor grote werkloosheid gezorgd. Hotels hebben noodgedwongen hun deuren moeten sluiten. Toch is voelbaar dat de Egyptenaren van deze schok zijn bekomen en weer in hun eigen kracht zijn gaan staan. Egypte is altijd een land geweest dat zich kan aanpassen aan grote veranderingen. 

De afgelopen drie reizen door Egypte waren hele prettige reizen, weliswaar met een politie escorte maar zonder meer veilig en prettig. Egypte heeft ten aanzien van het toerisme een eigen politie eenheid die te herkennen is aan de witte uniformen die zij dragen. Al jaren voert de overheid het beleid dat toeristen onder escorte van plaats naar plaats worden begeleidt. Zo ook de reizen die het afgelopen half jaar plaats vonden. We kunnen niets anders zeggen dan dat deze begeleiding goed en prettig was. 

Daarmee zijn we alweer aan het einde gekomen van deze nieuwsbrief. We wensen iedereen een prachtige zomer toe en we hopen velen onder jullie in de toekomst in Egypte maar vooral in het House of Life te ontmoeten…….alle medewerkers kijken daar naar uit! 

Waar we ook verblijven op de wereld, ‘We are all connected”…. 

Email adressen:

Vragen en algemene informatie: info@houseoflife.info

Boekingen en reserveringen: booking@houseoflife.info

Informatie over de opleiding: info@hathorreizen.info

Boekingen reizen en verdere informatie over reisprogramma’s: info@hathorreizen.info

Boekingen via Jasmin Travel morsheabydos@gmail.com

Namens iedereen die ik in deze nieuwsbrief vertegenwoordig – het House of Life – de Foundation House of Life – de Flower of Life en tenslotte Hathor Healing Reizen.

In liefde verbonden, Yvon/Aset

Extra Nieuwsbrief 16 April 2016 

Beste vrienden van het House of Life,

Met deze extra korte nieuwsbrief willen wij jullie informeren over de ontwikkelingen in het House of Life.

Velen onder jullie hebben van dichtbij meegemaakt wat er eind 2013 in en met het House of Life is gebeurd. Gebeurtenissen en beslissingen die de spirituele waarden en een goede ontwikkeling van het House of Life vanaf dat moment zijn gaan blokkeren.

Wat in deze afgelopen 2,5 jaar ook is getracht en gedaan, het is niet mogelijk gebleken om met Dhr. en Mevr. Meihuizen in het House of Life tot een goede en vruchtbare samenwerking te komen. Daarom is door ons nu besloten de samenwerking met hen definitief te beëindigen.

Het moge duidelijk zijn dat er groot respect is voor wat Dhr. en Mevr. Meihuizen voor het realiseren van het project hebben gedaan.

Dit betekent dat er verder wordt gewerkt aan de ontwikkeling en de opzet van het House of Life zoals die oorspronkelijk was bedoeld en zal deze verder door Horus en Aset en medewerkers worden uitgedragen.

Op de website http:www.houseoflife.info is alle informatie te lezen die nodig is voor een verblijf, de opleiding Ancient Egyptian Healing, de diverse healing programma’s en de Foundation House of Life.

De opleiding Ancient Egyptian Healing en de healing programma’s die door het House of Life worden aangeboden staan onder supervisie van Horus en Aset.

De reizen worden georganiseerd door Jasmin Travel Egypt en Hathor Healing Reizen.

Email adressen:

Vragen en algemene informatie: info@houseoflife.info

Boekingen en reserveringen: booking@houseoflife.info

Boekingen reizen en verdere informatie over reisprogramma’s: info@hathorreizen.info

Boekingen via Jasmin Travel morsheabydos@gmail.com

Wij hopen dat velen onder jullie Egypte – het House of Life en haar Foundation blijvend een warm en open hart toedragen. We hopen dat we velen onder jullie in de toekomst opnieuw mogen verwelkomen in de sfeer van de Egyptische gastvrijheid, openheid en in een vertrouwen die het Hotel Healing centre House of Life in Abydos zo lief is.

Horus en Aset

Horus en Aset El Minja 2011

Nieuwsbrief 1 januari 2016 

Beste vrienden en vriendinnen van het Hotel Healing centre House of Life Abydos – Hathor Healing Reizen – Foundation House of Life,

‘Plant your seeds and make your dreams come true, wherever you are!’

Met nog een frisse neus van de zojuist gelopen nieuwjaars wandeling door de Ruurlose bossen en met de laatste klanken van het traditionele nieuwjaarsconcert op de achtergrond, wens ik iedereen via deze weg een schitterend en hoopvol 2016 toe.

Mogen al onze wensen en dromen als zaadjes gekoesterd en met de juiste gedachten en krachten gevoed worden, zodat ze in 2016 werkelijkheid worden.

Zaadjes zijn er volop……..de reizen die door mij voor Hathor Healing Reizen worden ontwikkelt zijn uit inspiratie zaadjes ontstaan, vervolgens zorgvuldig gekoesterd en uitgewerkt.

Nieuwe reizen naar Egypte ontstaan als je je op een bijzondere wijze vanuit je hart geïnspireerd voelt door Egypte en je in een reis uitdrukking wilt geven aan die inspiratie omdat je uit ervaring weet hoe diep de inhoud ervan de mensen kan raken.

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Egypte is het spirituele Moederland van velen onder ons. Het spirituele Moederland die je eigenlijk net als een eigen moeder, voordat je elkaar definitief uit het oog verliest, nog één keer wilt bezoeken om haar nog eens te ervaren, haar weer te ruiken en te voelen.

Egypte heeft het vermogen je Zielen bestaansrecht en je Zielen authenticiteit bloot te leggen. Alsof de Magie van lang vervlogen tijden nog steeds als een Blauwdruk in de stenen en tempels opgeslagen liggen. Voelbaar en werkzaam als een herinnering die ons wakker schudt uit een slaap van duizenden jaren.

Het is niet alsof……. het is er! Egypte is en blijft het land van de Magie, het land van de Scheppingskrachten, het land van de Kennis van de Universele Wetten, het Land van de Ba ( Licht) en de Ka ( donker ). Ken U zelve en je kent het Universum.

Egypte is een land waaraan je je leven kunt blijven wijden omdat het je blijft boeien en het je blijft verwonderen en het je doet herinneren hoe er  ooit is geleefd.  Hathor Healing Reizen staat daarom garant staat voor diepe en rijke ervaringen.

Nieuwe zaadjes,

De nieuwe zaadjes waar ik graag iedereen in deze nieuwsbrief op wil attenderen is de reis ‘Egypt, roots of the Goddess’ die van 13 t/m 26 oktober zal plaats vinden. Een reis speciaal voor en door vrouwen en onder leiding zal staan van dochter Madelinde en ikzelf Yvon/Aset.

Een reis die op een speciale wijze aandacht schenkt aan de vrouwelijke scheppingskrachten in ons en dat doet op een zachte, krachtige, vreugdevolle en liefdevolle wijze. Het is nu al zeker dat het een zeer bijzondere reis gaat worden. Zie daarvoor het programma.

Een ander nieuw zaadje is de reis van 7 t/m 21 december met wereldcoach en grondlegger van de Voyager Tarot, James Wanless. Deze reis met James, ‘The Voyager Tarot Egypt Tour’, is een reis waar ik enorm naar uit kijk. Een reis die voor de tarot deskundigen onder ons een uitgesproken kans is om via de masterclass met certificatie die in deze reis is opgenomen en plaats vindt in het House of Life, een enorme persoonlijke verdieping te ondergaan in het werken met de Voyager tarot. Ben je wat minder bekend met de Voyager Tarot maar begint er nu iets in je te kriebelen, laat je dan niet weerhouden om aan deze reis deel te nemen. James met zijn enorm inspirerend en coachend vermogen neemt je mee op je eigen pad! Mis deze reis en deze kans om samen met James Wanless en mij, Yvon/Aset, door Egypte te reizen dus niet!

JPEGVoyager Tour 2016 kopie House of Life

Hotel Healing Centre House of Life Abydos

Het laatste inspiratie zaadje voor 2016 heeft alles te maken met mijn geliefde House of Life in Abydos.

Na een bouwproces van zeven jaar is het project klaar gekomen. Het was en is een enorm proces geweest met grote intense periodes, met name de laatste twee jaren.

De enige motivatie voor Sjef en mij om in 2008 met de Egyptische healer Horus uit Abydos aan de bouw van het House of Life in Abydos te beginnen was het feit dat het project gefundeerd zou worden op het gedachtengoed van de legendarische en markante vrouw Omm Sety. Het House of Life zou in haar geest een kennis en healing centrum worden waarin de oude Egyptische healingen verzameld, bewaard en opnieuw uitgedragen worden. Dat ik daarmee op den duur het symbolische stokje van Omm Sety zou gaan overnemen en Horus zichzelf daarin als een brug zag, heeft te maken met het feit dat in de tempel van Sety I in Abydos er altijd een priesteres is geweest die het spirituele gedachtengoed van de tempel beschermde en doorgaf.

In die hoedanigheid heb ik al die jaren samen met de Egyptische healer Horus het House of Life opgebouwd, ben ik er spiritueel innig mee verbonden, is kennis verzameld en heb ik mij spiritueel ontwikkelt in de veronderstelling dat na het bouwproces, in alle rust de doelstelling gezamenlijk verder uitgebouwd en gerealiseerd zou worden met het team van mensen dat zich inmiddels rondom Horus en mij hadden verzameld, waaronder de medepartners Meihuizen.

Het verliep echter allemaal heel anders dan iedereen het zich ooit had voorgesteld.

Als er zich blokkerende factoren op het pad van creatie en ontwikkeling voordoen dan is het zaak je krachten opnieuw te verzamelen, het doel niet uit het oog te verliezen en je missie trouw te blijven.

In de voetsporen van Omm Sety

Welnu, de tijd is aangekomen dat ik mij gesterkt en geïnitieerd door de afgelopen twee jaren, geroepen voel om het werk van Omm Sety in haar geest voort te zetten. Dit ook met volle instemming van Sjef want beiden weten wij dat de creatie van het House of Life in de geest van Omm Sety in 2008 onze gezamenlijke intentie was. We weten dat dit ons leven enorm heeft beïnvloedt en we weten ook dat het vervolgen van mijn missie om in de geest van Omm Sety door te  gaan, ons leven zal blijven beïnvloeden.

Omm Sety zal voortleven in de vorm van een mysterie opleiding die de voorlopige naam krijgt ‘ Egypte en de Tempelmysteriën van Omm Sety’. Het zal worden gegeven in het Healing Centre House of Life in Abydos. De training staat open voor diegenen, mannen en vrouwen, die zich verbonden voelen met Egypte, met Abydos en Omm Sety, met Abydos en de Tempel van Sety I en het niveau van spiritueel werken met de oude Egyptische healing mysteriën in zich willen verdiepen en willen vergroten.

De kennis onderdelen van de opleiding zijn het leven van Omm Sety zelf, het spirituele gedachtengoed van de oude Egyptenaren, Egypte en haar geschiedenis, Egypte en haar mensbeeld, Egypte en haar magie en rituelen, Bescherming en Genezing en tenslotte de Tempelkennis. Het moet gezien worden als een verdieping en een vervolg van de opleiding Ancient Egyptian Healing  I – II – III die het House of Life nu al aanbiedt.

2016 zal het jaar worden waarin ‘Egypte en de Tempel mysterien van Omm Sety’ in de vorm zal worden gezet. In een volgende nieuwsbrief zal meer informatie volgen.

Met het planten van dit laatste zaadje is het einde van de eerste nieuwsbrief van 2016 van Hathor Healing Reizen in zicht gekomen. Het bezoeken en lezen van het healing reis programma wordt van harte aanbevolen. Is er een reis waaraan je wilt deelnemen dan kan gebruik worden gemaakt van het contactformulier. Regelmatig worden er op onze woonplek informatie bijeenkomsten georganiseerd.

Wil je graag dat ik bij jou in de buurt een informatieve lezing over het House of Life, Omm Sety en mijn Egypte mysterie ervaringen geef, schroom  niet om contact met mij op te nemen.

Opmerkingen en vragen zijn altijd van harte welkom en kunnen via het contactformulier worden verstuurt.

Met de vandaag in Nederland gegeven zeer inspirerende vijfde opleidingsdag van de cursus ‘ In de voetsporen van de oude Egyptenaren, hoe zij heelden en onderwezen’ achter de rug, waarvoor ik de Neturu ten diepste dankbaar ben en met de drie weekse opleidingsreis Ancient Egyptian Healing I & II volgende week in het House of Life in het vooruitzicht, wens ik iedereen een inspirerend begin van 2016 toe.

‘Plant your seeds and make your dreams come true, wherever you are!’

Namens iedereen die ik in deze nieuwsbrief vertegenwoordig – het House of Life – de Foundation House of Life – de Flower of Life en tenslotte Hathor Healing Reizen.

In liefde verbonden, Yvon/Aset

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Beste vrienden en vriendinnen van het Hotel Healing centre House of Life Abydos – Hathor Healing Reizen – Foundation House of Life,

Nieuwsbrief Oktober 2015

De herfst is begonnen en de winter staat voor de deur. Zo hier en daar valt in Nederland al een vroege vlok natte sneeuw. Op dit moment verblijf ik in het House of Life in het altijd zonnige en warme Egypte, het land van Ra. Iedereen is in volle voorbereiding. Morgen zullen alle 112 bedden in het House of Life bezet zijn door een team van rechters die toe gaan zien op een goed verloop van de verkiezingen in de wijde omgeving van El Bayana en Abydos. Zo ook tijdens de tweede verkiezingsronde volgende week.

Ben je actief op facebook dan heb je kunnen lezen dat Sjef voor het eerst na acht jaar Egypte en Abydos heeft bezocht. Hij heeft eindelijk het House of Life met eigen ogen kunnen bekijken. Hij heeft ook vooral genoten van de omgeving en van de vriendelijke inwoners van Abydos en een indruk gekregen van de Egyptische samenleving op het platteland.

De zomer met zijn zandhealingen ligt weer achter ons. De zandhealing is altijd weer een bijzonder kuurverblijf om te mogen begeleiden. Ook dit jaar was dit het geval. Een zandhealing kuur heeft altijd een uitwerking op de fysieke, geestelijke en spirituele aspecten van onze gezondheid.  Wat het zo uniek maakt is de diepe en lange doorwerking die de kuur heeft in het dagelijks leven van de deelnemer.

Een zandhealingkuur is een uitstekende behandeling voor fysieke kwalen als spierklachten – reuma en overgewicht en is even zozeer aan te bevelen als je extra aandacht wil schenken aan je geestelijk en spiritueel welzijn.

Informatie avond: 

Op dinsdag 3 november a.s geef ik in mijn praktijkruimte in Ruurlo informatie over de ontstaansgeschiedenis van het House of Life waar zeker ook de verschillende verblijfsmogelijkheden en kuurverblijven aan bod zullen komen.

Naast de informatieavond op 3 november zullen Frits Moojaart en Yvon/Aset op zaterdagmiddag 14 november in het spirituele centrum De Blauwe Décade in Alkmaar een presentatie over Egypte verzorgen.  Frits zal vooral vertellen over zijn persoonlijke Egypte ervaringen. Yvon zal deze informatie aanvullen met haar specifieke ervaringen van de afgelopen 8 jaren en zal nader toelichten waarom in haar het sterke gevoel leeft dat Egypte de komende jaren een belangrijke rol gaat spelen in de spirituele bewustwordingsprocessen van vele mensen.

Opleidingsreis Ancient Egyptian Healing I – II – III

Tijdens deze avond wordt ook informatie gegeven over de opleiding Ancient Egyptian Healing I – II – III die van 11 januari t/m 1 februari 2016 in het House of Life zal plaats vinden. Een opleiding die echt uniek genoemd kan worden en zeer verrijkend is voor je persoonlijke ontwikkeling of als je je als therapeut spiritueel verder wilt ontwikkelen.

Nieuwe reis:

Nieuw in het Hathor Healing reisprogramma is de reis ‘Egypt, roots of the Goddess’ die van 13 t/m 26 oktober 2016 zal plaats vinden. Het is een reis speciaal voor en door vrouwen. Een reis waarin de Isis aspecten in de vrouw centraal zullen staan. Voorwaar in deze tijd geen verspilde moeite. Zie voor het gehele programma ‘Egypt, roots of the Goddess’

Cultuurreizen:

Hathor Healing Reizen heeft twee interresante cultuurreizen door Egypte samengesteld waarvan de datum samen bepaalt wordt. De Hathor Cultuurreis legt de nadruk op de archeologische bouwstijl en samenleving. De Hathor Medicine in Ancient Egypt reis gaat specifiek over de gezondheidszorg in het oude Egypte. Lees gerust de programma’s.

Cursus ‘In de voetsporen van de oude Egyptenaren, hoe zij heelden en onderwezen’

De cursus ‘In de voetsporen van de oude Egyptenaren, hoe zij heelden en onderwezen’ is in Nederland in volle gang. Het zijn zeer waardevolle zondagen waarvan met recht gezegd kan worden dat de bijzondere energie van Abydos sterk aanwezig is. Meer en meer wordt duidelijk dat onze ziel in staat is door Tijd en Ruimte te reizen en blauwdrukken kan opvangen van levens en ervaringen die diep in ons verborgen liggen en waarvan wij niet altijd het hoe en waarom begrijpen. Juist door het durven delen van deze ervaringen, het delen van dromen en diepere gevoelens gefundeerd op wederzijds respect en Universele liefde, kunnen nieuwe wegen in ons worden geopend, kunnen nieuwe gezichtspunten en uitgangspunten ontstaan en kunnen we daarmee de ware bedoeling van ons ware zijn hier op Aarde beter en beter begrijpen…..

Deze zevendaagse cycles zal eind maart afgesloten worden met een reis door Egypte waar belangrijke krachtplekken en tempels zullen worden bezocht en waar de deelnemer zich opnieuw mee gaat verbinden.

Nieuwsbrief Foundation House of Life Abydos:

In de laatste nieuwsbrief hebben wij u beloofd te verassen en dat doen wij nu. We nodigen u van harte uit om deze nieuwsbrief te lezen en we hopen daarmee u als nieuwe donateur te verwelkomen. 1nieuwsbrief okt. 2015 Ned JPEG

nieuwsbrief okt. 2015 Ned 2

 

 

off. nieuwsbrief okt. 2015 Ned 3

off. nieuwsbrief okt. 2015 Ned 4

nieuwsbrief okt. 2015 Ned JPEG 5

Flower of Life verbinding:

De Flower of Life verbinding is een initiatief van een groep mensen die een verbinding voelen met het Healing centre House of Life – de Tempel van Sety I en Abydos als krachtplek.

De spirituele betekenis van het House of Life is echter meer dan de prachtige accommodatie die is gecreëerd in Abydos. Het House of Life in jezelf is leven met de spirituele waarden in en rondom ons heen en is verbonden met de scheppingscreatie en Universele liefde die zijn oorsprong vindt in het Universum en leven hier op Aarde mogelijk maakt.floweroflife-1

De bedoeling van de verbinding is om elkaar te inspireren – praktisch te ondersteunen – elkaar te voorzien van kennis of spiritueel te ondersteunen. Iedere deelnemer vormt in deze verbinding een authentieke cirkel en biedt haar kwaliteiten en kennis belangeloos aan. Je kunt een actieve cirkel zijn maar ook een contemplatieve cirkel die zich in stilte en op afstand verbindt.

Het belangrijkste is dat er een energie veld wordt opgebouwd waarin iedereen zich ondersteunt voelt en ten alle tijden welkom is…...

Op dit moment hebben 21 mensen zich als een cirkel aangesloten. We nodigen je van harte uit de informatie over de Flower of Life verbinding te lezen.

Mocht je ook als een cirkel willen gaan deelnemen laat het ons weten. Op dit moment wordt gewerkt aan een blog waarop gezamenlijk informatie gedeeld kan worden.

Ik wens jullie namens iedereen die ik in deze nieuwsbrief vertegenwoordig – het House of Life – de Foundation House of Life – de Flower of Life en tenslotte Hathor Healing Reizen – een prachtige herfst en winter toe. 

In liefdevolle verbinding Yvon/Aset