Het Oude Egypte heeft voor de geschiedenis van de mensheid een van de meest indrukwekkende culturen achtergelaten. Tot op de dag van vandaag spreekt het nog steeds tot de verbeelding van vele mensen. Van Farao tot het dagelijkse leven laat het Oude Egypte ons zien hoe zij de diepe religieuze en spirituele verbinding tussen de Aarde en de krachten uit het Universum in monumentale architectuur en kunstvormen tot uitdrukking brachten.

In deze spirituele cultuurreis door Egypte bezoeken we musea, de belangrijkste plaatsen, krachtplekken en tempels om oog in oog te staan met de religie, spiritualiteit, kunst, architectuur en een samenleving van weleer.

We laten deze indrukken op ons inwerken door de sfeer te proeven, te voelen en te ervaren. In belangrijke tempels en krachtplekken zullen we mediteren. Deze reis kan ons in contact brengen met onze diepere gevoelslagen en psychisch en lichamelijk welbevinden. Tijdens de reis is er ruimte om ervaringen met uit te wisselen.

Programma Hathor Cultuurreis

Dag 1:  Aankomst in Cairo.

Dag 2: Bezoek aan het museum van Cairo. In de avond bezoeken we de beroemde  oosterse bazaar Ghan EL-Chalili en de Al-Hussein moskee. 

Dag 3:  We bezoeken de grote piramide van Gizeh en de Sphinx. 

Dag 4:  We bezoeken het gebied van Sakarra: het Imhotep museum, diverse tombes, het Serapeum en de Step piramide van Djoser. Daarna gaan we op weg naar El-Minja. 

Dag 5:  We bezoeken het gebied Tel El Amarna het land van Achnaton.

Dag 6:  We gaan we op weg naar Aschmoenihien, het land van Thoth en Toena El Djebel. In de avond komen we aan in Abydos.

Dag 7 – 8 :  Tijdens ons verblijf in Abydos bezoeken we de de tempel van Sety I en de tempel van Ramses II in Abydos. 

Dag 9: We bezoeken de tempel van Dendera gewijd aan de Godin Hathor. Daarna reizen we verder naar Luxor en bezoeken in de avonduren de veelkleurige bazaar. 

Dag 10: We bezoeken de Vallei van de Koningen en de tempel van Koningin Hatsjepsoet. Eventueel bezoek aan een beelden en papyrus atelier. 

Dag 11: We bezoeken de indrukwekkende tempel van Karnak en Luxor en bezoeken de kapel gewijd aan de Godin Seghmet.

Dag 12:  In de ochtend vetrekken we naar Aswan. Op weg naar Aswan bezoeken we de tempel van Sobet in Komombo en de Horus tempel in Edfu.  

Dag 13: We gaan per boot naar Elephantine Island waar we de tempel van gewijd aan de God Khnum bezoeken. In de middag bezoeken we de tempel van Philae gewijd aan de Godin Isis.   

Dag 14:Er bestaat de mogelijkheid om in de vroege ochtend Abu Simbel te bezoeken. Een andere mogelijkheid is het Nubisch museum en het Nubische dorp te bezoeken. In de middag vertrekken we naar Luxor. 

Dag 15: We vertrekken in de ochtend naar Cairo en van Cairo naar Amsterdam. 

Kosten Hathor Cultuurreis 2018

De kosten voor de Cultuurreis bedragen € 2750, – exclusief vliegticket.

In de prijs zijn inbegrepen overnachtingen in drie- en viersterren hotels, verblijf in één van de appartementen van het House of Life, ontbijt en de warme maaltijden.

De tickets voor het bezoeken van de tempels en musea zijn voor eigen rekening, evenals een reis- en annuleringsverzekering.

Toeslag eigen kamer € 210, – . De reis kan doorgang vinden bij een deelname van vier personen.

Wijzingen voorbehouden. Voor een inschrijfformulier stuur svp een contactformulier.

Kosten Hathor Cultuurreis 2017Kosten Hathor Cultuurreis 2017m. wijzigingen voorbehouden.